Over mij

Mijn naam is Natanja en ik ben moeder van 3 prachtige kinderen en getrouwd met een ontzettend lieve man. Mijn man en kinderen hebben me laten inzien en ervaren dat ik een krachtige en sensitieve vrouw ben en ontzettend goed weet hoe ik anderen kan helpen.

Ik werd geboren in 1990 als jongste kind in ons gezin. Ik heb twee zussen en een broer. Mijn ouders wonen op een boerderij en daar heb ik altijd heerlijk gewoond met veel rust en ruimte om me heen. Als klein meisje genoot ik altijd van creatief bezig zijn en lezen. Ik verslond elk boek en kon me dan ook fantastisch goed inleven in alle verhalen. Het was alsof ik in die wereld dan leefde. In het gewone leven ging ik naar school had ik vriendjes en vriendinnetjes waar ik graag mee speelde en was ik heel goed in mezelf aanpassen. Ik volgde altijd de anderen en paste me heel goed aan in verschillende situaties. Ik was een makkelijk kind zoals mijn moeder altijd zegt maar voelde mezelf niet altijd op mijn plek. Later kreeg ik veel last van buikpijn en hoofdpijn en op de middelbare school werd dat steeds erger. Na heel veel jaren gehoord te hebben van de dokter het zit tussen je oren alles is stress werd het alleen maar erger.

Ik kon er geen vinger leggen op mijn klachten maar ik wist wel dat ze niet van mij waren.

Tijdens mijn studie aan de Pabo tot basisschoolleerkracht ging het van kwaad tot erger en heb ik zelfs mijn studie tijdelijk stop moeten zetten omdat ik het lichamelijk erg zwaar kreeg.

Ik was op, ik kon niet meer meedoen met alles en ik kwam op het moment dat ik dacht wat wil ik dan wel.

Opeens schoot het me te binnen, ik wilde moeder worden. En niet snel daarna was ik zwanger. Prachtig maar ook lastig want mijn doel was geworden mijn studie af te ronden voordat de baby geboren zou worden. Dat betekende natuurlijk stress, heel veel stress. De keuze werd gemaakt een deel zou ik afronden voor de baby en het laatste deel daarna. Er ontstond weer ruimte en ik kreeg zin in de ontmoeting met mijn kind. Terwijl ik me verheugde op de baby zocht ik naar contact maken met ongeboren kindjes en kwam ik bij Luisterkind terecht waarbij ik een prachtige afstemming ontving over mijn dochtertje. De bevalling kwam en dat was voor mij een traumatische gebeurtenis. De periode na de bevalling heb ik zelf diepe depressieve gevoelens gehad en wilde ik niet meer. Ik had veel schuldgevoel naar mijn dochter toe.

Er kwam een moment waarop ik besefte zo wil ik me niet voelen, ik mag me fijn voelen en genieten.

Ik wilde me gehoord en gezien voelen.

Ik mocht werken aan het vertrouwen in mezelf en vertrouwen op mijn intuïtie.

Terwijl iedereen zei een baby weet toch niets van zijn geboorte wist ik dat het anders was. Een baby weet alles al, alles voor de conceptie en alles wat daarna komt. Ik had heel veel vragen en geen antwoorden. Op dat moment kwam Luisterkind weer op mijn pad en raakte in geïntresseerd in het afstemmen op afstand. Tijdens mijn zwangerschap van de tweede heb ik zelf een geboortebegeleiding mogen ontvangen en dit gaf mij al een deel van mijn antwoorden. Een paar maanden na de geboorte van mijn tweede dochter in 2015 ben ik gestart met de opleiding tot Luisterkindwerker.Momenteel werk ik veel met Akasha, Luisterkind en Access Bars.

Vervolgens heb ik nog een aantal cursussen gedaan zodat ik steeds meer antwoorden en

tools kon vinden om te werken aan alle vragen die ik heb en de mensen om mij heen.

Eigenlijk was ik als kind al een gevoelig meisje, ik paste me aan in alle situaties waardoor ik mezelf en mijn gevoel wegcijferde en ik uiteindelijk veel lichamelijk klachten kreeg. Ik kreeg niet de hulp die ik nodig had omdat niemand in mijn omgeving begreep wat er speelde in mij. Nu als volwassene en moeder zie en ervaar ik wat mijn kinderen nodig hebben maar ook wat ouders nodig hebben om in hun kracht te komen en te blijven.

Mijn missie is ‘Laat jouw licht weer stralen’. Iedereen verdient het om zo fijn en liefdevol mogelijk te kunnen leven. Te kunnen genieten en tijdens moeilijke perioden iemand te hebben die de antwoorden kan geven op alle vragen die er zijn.

Iedereen mag zich zelfverzekerd, sterk en krachtig voelen.

Iedereen mag zich gezien en gehoord voelen.

Elk kind en ouder verdiend het om een liefdevol thuis te hebben.

Een thuis waarin iedereen zich gewaardeerd en geliefd voelt en ieder kan groeien op zijn manier.

Het mooiste wat er kan gebeuren is dat kinderen en volwassenen beter slapen, zelfverzekerd zijn, er thuis weer wordt gelachen, depressieve gevoelens verminderen, angsten verdwijnen, zich weer blij en energieker voelen.

Ik kleur graag buiten de lijntjes en als iedereen links gaat dan ga ik rechts.

Ik vertrouw op mijn intuïtie en zie in één ogenblik wat iemand nodig heeft.